Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αχ πόσο θα ήθελα να χρησιμοποιώ το λεωφορείο!

Έχει καιρό που θέλω να πάω κάπου χρησιμοποιώντας το λεωφορείο! Πάντα παίρνω το αυτοκίνητο αλλά έχει καταντήσει ασύμφορο και κουραστικό, ειδικά τις ώρες αιχμής. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσεις το λεωφορείο και να παρατήσεις έστω και για λίγο το Ι.Χ.:

  1. Μπορούν να σε μεταφέρουν στον προορισμό σου άνετα, οικονομικά και προπαντός με ασφάλεια.
  2. Είναι τόπος πολιτισμικού συναπαντήματος και κοινωνικής συνάθροισης αφού εκτός από συντοπίτες σου μπορείς να συναντήσεις όλων των ειδών φυλές που μια κοινωνική κουβέντα θα την κάνεις και μπορεί και να μάθεις πράγματα τα οποία δεν περίμενες ν'ακούσεις τουλάχιστον εκεί. Πληροφορίες για όλα και για όλους.
  3. Γιατί οι οδηγοί είναι όλοι νομοταγής πολίτες και έμπειροι, που φροντίζουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους με την μέγιστη προσπάθεια και την καλύτερη δυνατή επικοινωνία. Τηρούν τα όρια ταχύτητας και γενικά τον οδικό  κώδικα κυκλοφορίας, είναι ευγενικοί και υπομονετικοί με τους πελάτες και τους άλλους οδηγούς, και δίδουν με ευχαρίστηση πληροφορίες στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους για διάφορα θέματα.
  4. Για το καλοκαίρι και για το χειμώνα υπάρχει κλιματισμός που φροντίζει για δροσιά ή θερμότητα για να καλύπτει τις ανάγκες μας. Κουρτίνες για προστασία από την ηλιοφάνεια και φωτισμό για το νυχτερινό ταξίδι.
  5. Γιατί είναι ακριβής στην ώρα τους. Τηρείται πιστά το ωράριο που αναγράφεται στους πίνακες που υπάρχουν σε κάθε στάση λεωφορείου: ώρα εκκίνησης, διάρκεια ταξιδιού και ώρα άφιξης στον προορισμό που επιλέγουμε.
  6. Πάντα υπάρχει άδεια θέση για κάθε ταξιδιώτη. Γιατί οι οδηγοί φροντίζουν να παίρνουν τον αριθμό των ταξιδιωτών που επιτρέπετε για κάθε λεωφορείο και δεν ξεπερνούν το επιτρεπόμενο όριο.
  7. Οι οδηγοί γνωρίζουν άριστα το οδικό δίκτυο και πάντα χρησιμοποιούν τις κατάλληλες οδικές αρτηρίες για να αποφεύγουν την κυκλοφορική συμφόρηση και τους κλειστούς δρόμους.
  8. Στα λεωφορεία υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός εξαερισμού ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να παραμένει η ατμόσφαιρα χαλαρή και καθαρή, και να αποφεύγονται στιγμές έντασης ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.
  9. Η συνοδεία της ραδιοφωνικής μελωδίας σε ταξιδεύει μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου, με παλιά αλλά και με σύγχρονα κομμάτια, δίνοντας και στο τουριστικό προϊόν μια νότα της τοπικής κουλτούρας.
  10. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να κάνεις νέους φίλους! Όλων των ηλικιών πολίτες χρησιμοποιούν τα λεωφορεία και όλων των κοινωνικών τάξεων. Είναι ένα μέσο συνεύρεσης όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, χωρίς διακρίσεις και διαφορές.
Και αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους σημαντικούς λόγους για να χρησιμοποιείς το λεωφορείο για να φτάσεις στον προορισμό σου, αντί για  οποιοδήποτε άλλο μέσο. Θα μπορούσα να γράφω σελίδες για τους λόγους αλλά θα σας αφήσω να ανακαλύψετε εσείς γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε τα λεωφορεία, με το να κάνετε κι εσείς μια τουλάχιστον χρήση τους. Άντε καλέ, για σήκω από τον καναπέ και άφησε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου στο σπίτι σου, και πάρε το λεωφορείο για να δεις ότι...συμφέρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου