Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ιατρική...χωρίς φάρμακα...

Εάν έχετε βήχα, δοκιμάστε τσάι από λιναρόσπορο, τρεις φορές την ημέρα. Αν απλά πονάτε το λαιμό σας, οι γαργάρες με αλατόνερο και λεμόνι είναι σε όλους μας γνωστές.
Για το άγχος δοκιμάστε το φρέσκο βασιλικό.
Εάν το πρόβλημα σας είναι η ακμή τότε η ντομάτα θα κάνει το θαύμα της. Παίρνουμε μια ώριμη ντομάτα, την πλένουμε, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο μας για 15 λεπτά. Στη συνέχεια θα πλείνετε το πρόσωπο σας με ένα φυσικό σαπούνι και θα σκουπιστείτε.
Εάν έχετε αϋπνία, θα βράσετε λίγα φύλλα μαρουλιού σε μισό λίτρο νερό για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Θα το πιείτε λίγο πριν κοιμηθείτε αφού το σουρώσετε σε μια μεγάλη κούπα από το υγρό.
Αντίθετα, αν νοιώθετε αδυναμία και ατονία, θα χτυπήσετε έναν κρόκο αυγού με όση ζάχαρα επιθυμείτε και μια κουταλιά ρούμι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρίσουν. Στη συνέχεια θα ρίξετε από πάνω ένα ποτήρι γάλα ή ζεστό νερό και θα το πιείτε.
Για την διάρροια, μια κουταλιά ωμός καφές με δυο τρεις σταγόνες λεμόνι, θα την σταματήσει όποια κι αν είναι η αιτία.
Εάν πάθατε έγκαυμα πρώτου βαθμού, χτυπήστε ένα ασπράδι αυγού σε μαρέγκα και απλώστε το πάνω στο σημείο του εγκαύματος. Εναλλακτικά, αν το σημείο προσφέρεται, κόψτε μια ροδέλα ωμής πατάτας και δέστε την πάνω στο έγκαυμα, με μια γάζα.
Για τον κάλλο, τοποθετήστε πριν κοιμηθείτε μια φέτα ντομάτας και συγκρατήστε την με μια γάζα, πάνω στον κάλλο. Επαναλαμβάνετε μέχρι ο κάλλος να εξαφανιστεί.
Για τον λόξιγκα, για να φύγει, τοποθετήστε δύο παγάκια σε μια γάζα πάνω στον αφαλό σας. Αν μετά που θα φύγει ξαναεπιστρέψει, απλά επαναλάβετε ακόμα μία φορά.
Τις μελανιές θα τις "σβήσετε" γρήγορα βάζοντας επιθέματα από κοπανισμένα φύλλα μαϊντανού.
Τέλος, αν υποφέρετε από πονόλαιμο κάντε γαργάρες με φασκόμηλο, 2-3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 3 μέρες. Για το λόγο αυτό θα διαλύσετε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 10 cl νερό ή θα φτιάξετε ένα έγχυμα ρίχνοντας 1 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλα για 10 λεπτά σε μισό λίτρο καυτό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου